Prajitura cu branza dulce si stafide

de RuxyRux in Dulciuri, 19 Oct 2016 | 5699 vizualizari

 

Va prezint prajitura  din care  gusti o bucatica si mananci apoi pe nerasuflate toata tava....cu aluatul exceptional de ieri de la "Flori de mar"...am preparat astazi prajitura cu branza dulce de care te poti indragosti fara doar si poate... noi am zis in cor: un deliiiiiiiiciiiiiiiiiu!

 

INGREDIENTE

Aluat foi:

  • 160 gr. unt rece
  • 60 gr iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 75 gr. zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri mari
  • vanilie
  • faina pentru intins foile

Umplutura:

  • 2 kg branza cremoasa( eu am cumparat 2 galetuse de la Liddl, imi place tare mult)
  • 3 oua mari ( plus cele doua albusuri ramase de la foi)
  • 300 gr. zahar
  • vanilie( multa pentru aroma)
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • stafide( dupa dorinta)
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Am amestecat toate ingredientele pentru  foi intr-un vas sau lighean( special de framantat),  aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am  framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la Liddl dupa branzica).

Am  scos aluatul, l-am pus pe o suprafata bine infainata si l-am impartit in doua bucati.

Umplutura: Am amestecat branza dulce, cu ouale, albusurile, zaharul, coaja de lamaie si faina si am omogenizat perfect compozitia.

Stafidele le-am stropit cu esenta de rom.

Eu am intins foile direct pe hartia de copt foarte bine infainata, infainam si sucitorul, incepem sa intindem la dimensiunea tavii ( orientativ). Daca la intins simtiti ca aluatul se lipeste, ridicati-l usor si presarati faina sub el si o sa mearga ca uns, e simplu nu-i asa?

Am pus prima foaie in tava si am turnat compozitia, am pus si stafidele din loc in loc.

Am intins a doua foaie( intre timp am preincalzit cuptorul la 180 de grade), apoi am asezat-o direct prin rasturnare  peste umplutura cu tot cu pergamentul pe care apoi l-am desprins cu grija.

Prajitura a stat la cuptor 45 de minute, apoi am racit-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.

Portiile depind de voi...eu pot doar sa va garantez ca e delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta domneasca cu branza dulce